De ce să alegi NewSil ?

NewSil este un produs înregistrat oficial în următoarele țări: India, Africa de Sud, Indonezia și România.

Testarea NewSill în România a fost facută de către ICPA. Perioada a fost de 2 ani consecutiv și a fost realizată în 3 județe.

Deschide aici Testarea ICPA

Newsil – Testare Internațională

Este NewSil sigur?

Ingrediente de calitate alimentară, acreditare EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară).

Siliciu

Elementul mineral uitat! Încă de acum 15 ani Siliciul este sub lupa cercetătorilor internaționali. Ușor de folosit, doar pulverizare pe frunze!

Cantități minime necesare

1-5 L/hectar/ciclu de cultura (in medie), în funcție de dimensiunea picăturilor, debitul de pulverizare, umiditatea relativă, etc.

Documente utile

Descarcă de aici AUTORIZATIA NEWSIL

Ce este Siliciu?

Cu o abundență de 28%, siliciul (Si) este după oxigen cel mai răspandit element de pe pamant. În crusta pamantului, 95% din siliciu este prezent sub forma silicaților. Sunt cunoscuți mai multe mii de compuși de siliciu diferiți.

Un efect profund s-a constatat și în metabolismul plantelor, care a avut ca rezultat randamente la recolte mărite, plante și fructe de o calitate mai bună, o mai mică nevoie de apă, o rezistență mai bună la stresul biotic; mai multă clorofilă, consum redus de pesticide și insecticide etc. Siliciul a fost mult timp mineralul uitat; știința a lucrat la ea doar 20 de ani. Din acest motiv, se pare că rolul important al siliciului vine “din albastru” pentru majoritatea oamenilor; cu toate acestea, biochimia și efectele pozitive ale siliciului au fost acolo tot timpul. Pur și simplu nu eram conștienți de asta!
Elementele de bază ale acidului silicic

S-a descoperit că din toți compușii de siliciu cunoscuți, numai o moleculă este bio-disponibilă, adică poate fi absorbită de organisme fie umane, animale sau plante. Această moleculă este acidul silicic; Si(OH)4. Cu toate acestea, există o problemă cu acidul silicic. Este foarte instabilă deoarece reacționează cu ea însăși pentru a forma lanțuri lungi de molecule care transformă în final compusul într-un gel. Acest proces se numește polimerizare. După ce se introduce polimerizarea, acest proces este ireversibil, iar moleculele nu mai sunt disponibile din punct de vedere biologic.

Deci, cum ar putea fi stabilizat acidul silicic?

Cu câțiva ani în urmă, într-un efort comun, acidul silicic a fost stabilizat în forma sa monomerică. De asemenea, s-a descoperit că adăugarea elementului bor (B) a mărit și mai mult efectul pozitiv al acidului silicic stabilizat. Tehnologia de producere a acidului silicic stabilizat și combinarea acestuia cu un mineral a fost brevetată. Si Technologies International B.V. deține licența exclusivă a brevetului și, prin urmare, este autorizată legal să producă și să vândă produsul.

Din numeroase studii științifice, am știut deja efectele pozitive ale acidului silicic. Acum am găsit o modalitate de a stabiliza această moleculă.

Cum ar putea NewSil să aducă un astfel de efect atunci?

Multe studii efectuate pe numeroase culturi într-o varietate de soluri și condiții meteorologice, au arătat că NewSil acționează ca un potențial de creștere. NewSil “declanșează” metabolismul, dând plantei un început. Cea mai mare parte a efectului siliciului asupra metabolismului nu este încă cunoscută în biochimie, dar se pare că este un mecanism de reglementare care comută sau dezactivează gene în organisme. Acțiunea NewSil este diferită de îngrășăminte sau micronutrienți convenționali. NewSil determină ca planta să preia mai multe substanțe nutritive mai eficient. Statele Unite ale Americii, a recunoscut recent siliciul drept “benefic pentru plante”.

Securing Water For Food

Află mai multe despre cum acționează și ce beneficii are NewSil.

NewSil

  • Produs

    1)Acid silicic stabilizat. 2) Bor (B). 3) Bio-disponibil.

  • Aplicare

    Ușor de folosit: doar pulverizare pe frunze!

  • Cantitati limitate necesare

    1-5 L / hectar / ciclu de cultură (în medie), în funcție de dimensiunea picăturilor, debitul de pulverizare, umiditatea relativă, dimensiunea plantelor, coeficientul de absorbție al plantei etc.

Impactul NewSil asupra stresului de secetă

Testele științifice dovedesc faptul că siliciul reduce substanțial cererea de apă a plantelor, chiar până la 50%. Începând cu anul 2015, universitățile din Zambia și Malawi, împreună cu Institutul de Cercetări Agricole din Zambia, vor realiza un program de cercetare de trei ani cu NewSil intitulat “Enhanced resilience to seasonal dry spells in rainfed maize, and upland rice using silicon based fertilizer”.

Si Technologies International B.V. este unul dintre câștigătorii Etapei 1: produs orientat spre piață în dezvoltarea afacerii.Pe 3 noiembrie, USAID, Securing Water For Food, alege Si Technologies International BV ca fiind unul dintre cei 12 câștigători ai celui de-al treilea apel pentru inovații. Cei 12 inovatori au fost aleși din peste 400 de solicitanți din 67 de țări pentru tehnologiile avansate și modelele lor de afaceri de ultimă oră, pentru a ajuta agricultorii să utilizeze mai eficient apa, pentru a îmbunătăți depozitarea apei în timp și pentru a elimina sarea din apă. Beneficiarii au prezentat cel mai mare potențial de succes cu inovațiile lor post-pilot, apă pentru alimente și vor primi fonduri nerambursabile și asistență în curs de la Securing Water For Food ​​ pentru a-și susține accelerat​dezvoltarea afacerilor.

Vizualizare prezentare completă NewSil

Cum acționează și ce beneficii are NewSil

Efectele fizice ale NewSil

Randamentul culturilor crește cu 15-35%
Îmbunătățește calitatea culturilor, fructelor și florilor
Îmbunătățește mirosul, culoarea, dulceața, etc.
Reducerea pesticidelor ≥ 50%
Protejează plantele împotriva infestărilor
Îmbunătățește înflorirea și mărește dimensiunea fructelor